Стварај у Србији

Откриј зашто је Србија место сусрета талената и рађања нових идеја

Креативне индустрије су једна од најмлађих али и најбрже растућих грана српске привреде. У оквиру креативног сектора највећи потенцијал имају продукција аудиовизуелног садржаја, као и продукција видео игара и визуелних ефеката. Поред великог броја приватних простора за заједнички рад и креативно стваралаштво, Београд у наредне две године добија нови простор за рађање идеја и сусрет талената – креативно-иновативни мултифункционални центар Ложионица.

Филм и визуелни ефекти

Србија има један од најконкретнијих програма подстицаја за производњу аудиовизуелних дела – чак 25% повраћаја за производњу филмова и 20% за производњу реклама.

Сазнај више

Музика

Нигде се више не осећа културна разноликост и сусрет истока и запада на овим просторима него у балканској фјужн музици која постаје све популарнија у региону и у свету.

Сазнај више

Видео игре

У последње две године, 3 најуспешније гејминг компаније остварују велике стране аквизиције и на српско тржиште улазе Епик Гејмс, Плејрикс и Тејк-Ту Интерактив Софтвер.

Сазнај више

ИТ и напредне технологије

Извештај Стартап Геном из 2020. године препознаје блокчејн као најбрже растућу грану домаћег стартап екосистема, а Србију сврстава у топ пет земаља по броју блокчејн инжењера у свету.

Сазнај више

Иновације и наука

Србија поседује четири Научно-технолошка парка и развијен систем компететивног финансирања иновационих и научно-истраживачких пројеката кроз Фонд за иновациону делатност и Фонд за науку.

Сазнај више

Имаш питање за нас?

Отворени смо за све занимљиве идеје и сугестије