Публикације пројекта Србија ствара

Анализа економских ефеката сектора музичке индустрије на економију Србије

Музичка индустрија у Србији броји готово 20.000 стално запослених у оквиру 29 различитих делатности. Само током претходне године музичка индустрија остварила је промет од 168 милиона евра, што представља пораст за чак 89 одсто у односу на ситуацију од пре пет година.

Преузми брошуру

Континуирани раст креативних индустрија у Србији

Сектор креативних индустрија је у анализираном периоду остварио удео од од 5,8 до 6,3 одсто у БДП-у Србије, док је у периоду од 2016. до 2023. године број запослених у сектору порастао за 37 одсто, а укупан извоз за чак 81 одсто.

Преузми брошуру

Брошура Србија ствара

Садржај брошуре састоји се од информација о новој, националној платформи Србија ствара, животу и раду у Србији, подстицајима које наша земља нуди у оквиру различитих индустрија, о најзначајнијим манифестацијама и занимљивостима са ових простора.

Преузми брошуру

Србија ствара приче

Србија ствара приче је зачетак низа кратких прича о савременој српској књижевности у којима ће заинтересовани читалац, уредник, преводилац, књижевни агент… моћи да пронађе понешто о релевантним ауторима савремене српске књижевности.

Преузми брошуру

Креативне индустрије у Србији

Економски факултет, Универзитета у Београду спровео је анализу економских ефеката креативних индустрија на економију Србије у периоду од 2014. до 2020. године. Креативне индустрије чине 7.4% БДП-а Србије; од 2014. године остварују раст од 60%.

Преузми извештај