„Будућност је у стваралаштву, људском уму и креативности“

Знање и креативност су највреднији ресурс у економији 21. века и додају вредност традиционалним привредним делатностима подижући квалитет производа и услуга и чинећи их глобално конкурентним и доступним.
Развојем креативних индустрија у Србији и промоцијом наших талената, научника, уметника и иноватора у иностранству ‒ директно и на најбољи могући начин мењамo имиџ Србије у свету.

Делови експозеа председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић, 2020. и 2022. година

Све почиње креативном идејом

Национална платформа Србија ствара је кровно, међуресорно тело задужено за међународну промоцију Србије кроз извозни потенцијал из области креативних индустрија, иновација и економије засноване на знању. Кроз концепт Србија ствара истиче се важност креативних индустрија, науке и економије засноване на знању, пружа се подршка уметницима и ствараоцима да излазе на међународну сцену и афирмишу се највише савремене вредности – креативност, иновативност, аутентичност, знање и таленат.

Водећи се убеђењем да све почиње једном креативном идејом и талентованим појединцем, платформа Србија ствара креира национални бренд модерне Србије ослањајући се првенствено на међународно препознате, талентоване и изузетне појединце, који инспиришу својим достигнућима, иновацијама, креативним идејама.

Чланови тима

Упознајте људе иза платформе Србија ствара

Ана Илић

Виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам

Игор Ковачевић

Пројектни менаџер

Милица Перовић

Пројектна менаџерка

Ивана Зечевић

Саветница за међународне односе

Марко Чкоњевић

Бренд менаџер

Вања Мариновић

Менаџерка за односе са јавношћу

Катарина Бркљач